Tweedaagse herfstschool met Winnie en Rineke | 9 & 10 oktober 2026

€499,00
Er zijn nog plekken beschikbaar
Product informatie
Beschrijving

Herfstschool met Winnie Sixma. In het Wilde en Rineke Dijkinga 

Leg de bodems onder je breinvitaliteit en weerstand
9 & 10 oktober 2026 |  Heerlijk Westerwolds Land, Sellingen

Voor wie?

Ben jij gezondheidsprofessional, kok, cateraar of docent? En wil je meer inzicht in hoe voeding, bereiding én de bodem waarin ons voedsel groeit, invloed hebben op het brein en immuunsysteem? Dan is deze tweedaagse herfstschool iets voor jou.

De onderwerpen van deze herfstschool:

Je wordt ondergedompeld in het fascinerende verhaal van de ‘twee bodems’: de bodem waarop ons voedsel groeit én onze eigen bodem: de darmen. Tijdens deze editie staan neurotransmitters en weerstand centraal—beide intens verbonden met die twee bodems.

Wat gaan we doen?

We combineren theorie en praktijk: wandelexcursies, wildplukken, koken, lezingen en ontbijtsessies. Buiten leren, beleven en proeven dus. De nadruk ligt op verbanden zien, niet op details stampen. Het team dat je meeneemt dit weekend bestaat uit Meesterherboriste Winnie Sixma, Wildplukkers Tim en Leah van in het wilde en Voedingsdeskundige Rineke Dijkinga.

Voor wie is deze Herfstschool bedoeld?

Voor iedereen die professioneel met voeding of leefstijl bezig is:

  • Therapeuten, verpleegkundigen, artsen (regulier en complementair)herboristen
  • Koks, cateraars, leraren
  • Medewerkers in natuurwinkels of supplementenbranche

Kortom: voor iedereen die mensen begeleidt op weg naar gezondheid.

Wat ga je leren (en beleven)?

Deze twee dagen richten we ons volledig op de grote invloed van neurotransmitters op bijvoorbeeld onze stemming, levenslust, stressbestendigheid, motivatie, eetlust/eetgedrag/voedselvoorkeuren, concentratie, geheugen, motoriek, flexibiliteit, sociaal gedrag, creativiteit tot aan onze slaapkwaliteit toe. Het bijzondere is dat deze neurotransmitters ook grote invloed hebben op ons immuunsysteem (en ons immuunsysteem op deze neurotransmitters). Ze zijn beide sterkt afhankelijk van een gezonde darm, van de herkomst en kwaliteit van ons voedsel en ze hebben veel dezelfde bouw-en brandstoffen nodig om goed te kunnen functioneren.

Tijdens deze dagen leer en ervaar je welke voeding en kruiden kunnen bijdragen aan beide. Uiteraard met volop praktische tips hoe je het in de praktijk kunt toepassen.

Wat kun je verwachten?

Geen klaslokaal, maar buiten leren, wandelen, proeven en ontdekken

Een mix van wetenschappelijke inzichten en eeuwenoude kennis

Een praktische, logische kijk op gezondheid en voeding

Een plek waar verbanden centraal staan, niet details

Eenvoudige oplossingen voor complexe vraagstukken

“Hoe ingewikkelder het probleem, hoe belangrijker de simpele oplossing.”

 

Een buitengewone locatie: Heerlijk Westerwolds Land

De herfstschool vindt plaats op Heerlijk Westerwolds Land, het regeneratieve biodiversiteitsproject van Jan en Rineke. Hier zie je de theorie tot leven komen in de praktijk. Meer info over deze plek? 

Het eten tijdens de Herfstschool

Alle gerechten zijn:

Gemaakt met aandacht voor mens, dier en planeet

Gebaseerd op slow food: vers, lokaal en seizoensgebonden

Boordevol kruiden die de spijsvertering ondersteunen

Wil je met eigen ogen en smaakpapillen ervaren hoe voeding genezing én verbinding kan brengen? Sluit je dan aan bij deze inspirerende en voedzame tweedaagse.

Programma in het kort

Dag 1

Ochtend:
Het land op met Rineke
Thema: De parallellen tussen bodemgezondheid, darmgezondheid, weerstand en breinvitaliteit.

Middag:
Wildpluk Paddenstoelenwandeling met Tim & Leah (In het Wilde)
Thema: Paddenstoelen: natuurlijke brein- en immuunboosters. Afsluitend bereiden we samen een wildplukbuffet.

Dag 2

Ochtend:
Ontbijtbuffet met Rineke
Thema: Een krachtig ontbijt als basis voor energie, veerkracht, stressbestendigheid en weerstand.

Wandeling & lezing: De natuur biedt hulp
Samen met Winnie en Rineke ga je gewassen, kruiden en planten op het land/in de tuin verkennen (ook deels via PowerPoint, zeker als de omstandigheden buiten niet gunstig zijn).


Onderweg zullen we allerlei groenten, bomen, struiken en planten zien die kunnen bijdragen aan optimale neurotransmitter aanmaak en immuunsysteem. Via je voedsel, thee, tincturen, etherische oliën en nog veel meer manieren kunnen ze een bijdrage leveren aan een de aanmaak van neurotransmitters en verhoging van je weerstand.

Middag:

Na de lunch (die helemaal gericht is op neurotransmitters en/of weerstand) gaan we praktisch aan de slag. Samen met meesterherboriste Winnie Sixma ga je aan de slag met kruiden die je kunt inzetten voor je weerstand. Welke kruiden zijn dit en hoe kun je deze dan het beste gebruiken?  Deze middag maak je onder meer een thee om je immuunsysteem te ondersteunen en een natuurlijke ‘antibiotica’.

Wat leer je?

  • De impact van voeding, kruiden en bereiding op darmen, brein en immuunsysteem
  • De rol van neurotransmitters bij stemming, slaap, focus, eetgedrag, stress en sociaal functioneren
  • Praktische handvatten voor leefstijl- en voedingsadvies op basis van bodemlogica

Praktische informatie

Tijdstip: 9 & 10 oktober 2026.

Locatie: op Heerlijk Westerwolds Land, Borgerschapenweg 8, 9551 XD Sellingen.

Kosten: € 499,00 per persoon (incl. BTW), inclusief tussendoortjes, hapjes, 2x lunch, 1x uitgebreid zaterdagmiddag tapas buffet (dineren is daarna vast overbodig), 1x ontbijt en voor 25 euro aan fruit, groente, kruiden, granen, bonen, thee etc. van het land die je meeneemt naar huis. (Alle voeding is biologisch/onbespoten & homemade) En uiteraard krijg je een uitgebreide (digitale) hand-out van deze 2 dagen. Zie onderaan de kortingen als je meedoet aan alle 5 trainingen van 2 dagen.

Bijzonderheden: Alleen voor gezondheidsadviseurs (zowel regulier als complementair), leraren en professionals die in de voedselbereiding werkzaam zijn. Voor deze dagen is GEEN accreditatie aangevraagd.

Aantal personen: maximaal 12. Bij minder dan 10 deelnemers moeten wij de training helaas annuleren.

Annulering: kan kosteloos tot 14 dagen voor de training. Daarna zijn we genoodzaakt de kosten in rekening te brengen. Mochten wettelijke regelingen de training onmogelijk maken dan krijgt u uiteraard z.s.m. uw geld terug.

Speciale dieetwensen? Goed om te weten dat wij koken met dat wat het land biedt en zeer divers. Maar zeker niet specifiek glutenvrij, veganistisch, ketogeen of zonder dierlijke eiwitten. Mocht je vanwege allergieën bepaalde voedingsmiddelen niet mogen eten dan horen wij dat graag, uiterlijk 14 dagen vantevoren. Ons voedsel wordt bereid in een keuken waar gelijktijdig ook gluten verwerkt worden. Daarom vragen we mensen met coeliakie om hun eigen eten mee te nemen.

Slecht weer? We houden de groepen opzettelijk klein zodat we bij onverhoopt slecht weer naar binnen kunnen. Maar in principe zijn we dus een deel van de dag buiten: houd rekening met je kleding (vooral meerdere laagjes) en je schoeisel.

Overnachten? 

Wil je nog van langer genieten van de prachtige Westerwoldse natuur? In en rond Sellingen zijn veel leuke, rustige en goede Bed & Breakfast gelegenheden. Klik hier voor een overzicht.

Winterschool, lenteschool, zomerschool en "Maak je eigen thuisapotheek school"

Tijdens de twee dagen herfstsschool kunnen lang niet alle belangrijke thema’s de revue laten passeren. We willen nog graag heel veel meer delen. Daarom gaan we, nog steeds met als thema darmgezondheid, nog vier tweedaagse trainingen extra plannen. Deze zullen plaatsvinden in 2026.

1. Winterschool met Rineke Dijkinga (13 & 14 februari 2026)

Onze bodems, natuurritmes en seizoenen beïnvloeden onze hormoonhuishouding
Gasttraining: Heerlijk en gezond eten met fermenteren met Rani Goederee. Klik hier voor meer informatie of om je op te geven.

2. Lenteschool met Winnie Sixma en Rineke Dijkinga (30 & 31 mei 2026)

Maak een vitale start voor je hormoonbalans/ elke dag optimaal ontgiften, hoe doe je dat?
Gasttraining: Thee, tincturen en kruidenbitters maken onder leiding van een herboriste.

3. Zomerschool (25 & 26 juli 2026)

Leg de bodems onder je gezondheid. Eten uit een uitgeputte bodem geeft uitgeputte mensen: “we zijn niet alleen wat we eten maar ook wat ons eten heeft gegeten.”
Gasttraining: wildplukmiddag: antioxidanten, krachtpatsers uit de natuur met Tim en Leah (In het wilde Weg) Je kunt je hier opgeven.

4. Thuisapotheek maken met Rineke Dijkinga en Winnie Sixma (20 en 21 juni 2026)

Het hele jaar rond, bij elke hap ontstekingsremmend, voedzaam, vitaal, volwaardig en kleurrijk eten. Gewoon zoals de natuur het bedoeld heeft. En elke dag gebruik maken van de kruidenkracht van de natuur. Maak je eigen EHBO-middelen, ontdek de kracht van hydrolaten, van etherische oliën, van goed samengestelde kruidenthee, van Gemmo’s, van microgroenten, kruidenbitters etc. Rineke en Winnie presenteren deze dagen gezamenlijk. En natuurlijk staan we stil bij de zonnewende en gaan we die vieren.

Wil je ze alle vijf volgen?

Dan doe je de 5de keer gratis mee.

Alle tweedaagse trainingen zijn overigens ook los te volgen.

 

Artikelnummer: 09102026

Gewicht: 2

Colli: 1

Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Inloggen
Or sign up here
Wachtwoord vergeten?
Favorites
U heeft geen items in uw lijst.
Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters
Schrijf je eigen review
Tweedaagse herfstschool met Winnie en Rineke | 9 & 10  oktober 2026
Tweedaagse herfstschool met Winnie en Rineke | 9 & 10 oktober 2026

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review

Taal & Valuta
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »